Idag...

...känner jag för att gräva upp en grop, lägga mig i den och be någon täcka över mig med jord!






Please, gräv upp mig när grisar kan flyga! (iaf sväva)

peace

void

Hej!

Vaknade av migsjälv kl 07.30(!) och det var väl lika bra eftersom det blir en heldagsdejt med mina böcker idag;) Förhoppningsvis ska jag träffa Hannis och Diddi ikväll så då får man ju ett litet break iaf.

Igår skoddes Hugge och det var dags att ta bort snösulorna, det kallar jag ett RIKTIGT tecken på att våren är påväg;) Det gick jätte bra, Hugge skötte sig bra och även Sture;) hahah tack så mycket Sture!

Jag red lite dressyr på ridbanan igår på en väldigt pigg Hugge. När han använder energin på rätt sätt går han super och man märker verkligen att han koncentrerar sig till max. Ibland så kommer han ur focus och då är han craaazy;) hahah, han tolkar ALLT som fattningar och om man råkar ge en lite för tydlig hjälp får man veta att man lever eftersom han aningen gör ett litet skut och låter som en älg (med öronen framåt och det känns som han typ vill säga: Hahahha nu kan du fan inte skylla på att jag tolkar allt som framåt, skyll dig själv när du ger så tydliga hjälper:P) eller så blir det någon slags raketfattning med skruv. Kanske något att lägga in i GP? Han är ju verkligen den känsligaste och mest ambitiösa häst jag ridit iaf;) Min älskade Hugge-mugge!

Jag har verkligen fått en dille på Shane Dawson alltså! jag sitter och kollar på hans utube-klipp så fort jag har lite ledig tid;) Han är ett geni den där killen alltså, så spontant rolig att man inte kan annat än att älska honom (sen är han ju jäääävligt söt också.... Those eyes♥)



peace!

Shane Dawson!

Detta måste vara den roligaste och sötaste kille (call me!) jag sätt! Han är typ as stor på youtube med över 3 miljoner träffar på vissa klipp! Han gör klipp där han gör sketcher med en tanke bakom och har alltid en fråga som tittarna sedan får besvara i kommentarfältet. Han är riktigt värd att kolla upp om ni vill skratta tills ni kissar på er!



Peace!

Dokumentären...

Igår om de två tjejerna som blev våldtagna av samma kille i någon jävla by uppåt. Det var bland det värsta jag sett och om jag börjar skriva om det här kommer det väl att slinka ut både det ena och det andra opassande ord, så gå till http://jowssan.blogg.se för att läsa hennes inlägg om saken! Super bra!

Peace





(and pain to the stupid motherf'*ckers!)

antichrist

Tjena!

Kollade på filmen antichrist igår, den är regisserad av dansken Lars von Trier. Måste säga att det var en av de bästa och värsta filmerna jag sett, någonsin! Den var super bra, underbart filmad och hela handlingen var väl uttänkt. Sen var det ju också en av de värsta. Filmen är en skräck/drama film och den var verkligen "disturbing". Den var verkligen brutal, men på ett annat sätt än massa monster och dödande, den var brutal på ett psykiskt sätt. Det var mycket sex och naket i filmen, men jag tyckte inte att det förstörde filmen (som det brukar göra...), utan tvärt om, det hjälpte till att förmedla den sjuka stämning som försegick.

Filmen handlar iaf om ett par som förlorat sin son. Mamman blir psykiskt sjuk och ligger på sjukhus under en längre tid. Hennes man är terapeut och tror sig kunna hjälpa henne på egenhand, utan några mediciner eller sjukhus. han börjar jobba med henne och hon får berätta för honom var hon är rädd för, hon svarar "Eden". De åker sedan ut till en stuga i skogen för att kunna bearbeta den rädsla hon har och allt går bra till en början... Sedan suddas gränserna mellan verklighet och fantasi, godhet och onska ut mer och mer och frågan är vem är sjuk egentligen och bor det ondska i Eden?

Jäkligt sevärd för den som gillar lite speciella och konstnärliga filmer!


Lista

Brukar du vara nervös när du ska tävla?
Ja, som faaan;P
Rider du hoppning eller dressyr eller fälttävlan?
Dressyr
Har du hästarna hemma eller inakorderade?
inakoderade
Var brukar du köpa din ridsaker?
På Charlie's och på nätet.
Vilket är ditt favorit märke när det gäller utrustning?
Mias<3
Vad hette din första häst, eller sköthäst?
Jinnie
Hur högt har du hoppat?
hahah 125 cm tror jag, MAX!
Vad hette den första hästen/ponnyn som du trillade av?
Ingen aning.
Vad hette den första egna hästen/ponnyn?
Triad (R.I.P)
Hur gammal var du när du satt till häst första gången?
Ingen aning, men liten var jag iaf.
Havre eller färdigfoder?
just nu, krossad havre
Har du radio i stallet?
inte för tillfället
Om egen häst, bor den i lösdrift eller stall?
Stall
Vad är det för färg på stallet?
Trä på boxarna (brunt), och vitt
När red du barbacka senast?
länge sedan, med min förra häst iaf.
Har du fött upp någon egen häst?
nej
Brunt eller svart läder?
svart
Bling eller retro?
bling
Vad är finast? Välansat eller vildvuxet?
välansat!
Föredrar du ridstövlar elelr skor och shortchaps?
Skor med shortchaps
Vad är din hästs smeknamn?
Hugge,huggis, mugge,  hugge-mugge, hugge-mugge-sugge and so on:P
Har du vunnit någon tävling? Vilken gren?
Dressyr
Har du ridit med pessoabett någon gång?
nej, vill inte göra det heller...
Rider du med pad?
nej 
Har du en utprovad sadel?
utprovad och måttad<3
Vad har du för transport?
ingen egen 
Favoritfärg på häst?
Måste väll säga fux eftersom mina hästar är och har varit det, men älskar även svarta.
Vilket är ditt bästa fynd och vad kostade det?
Hugin<3, no comment.
Tror du på myten att fuxar har skarpare temperament?
hahaha verkligen inte, det finns inget skarpt med min;) 

Ubiquitin: The mark of death!

Tjena mors!

Sitter här och pluggar för glatta livet! Är precis färdig med att stryka under Ureacykeln och faaaaaaan vad jobbigt det var då! Känns som om hela biokemin består av cyklar hit, enzymer dit och allmänt låååånga och krångliga ord överallt! Jag kan ju knappt stava på svenska, hur ska jag kunna skriva ner dessa ord på en tenta?

Men så hände en sak, jag såg en ljuspunkt i mörkret, boken hade skrivit något som var riktat till mig, kissan. Det stog: Ubiquitin is the mark of death and proteasome is the executioner. Fatta att jag lös upp! Det lät som något hämtat ur en skräckfilm om demoner och annat mysigt och jag kunde inte göra annat än att skratta! Från att ha svurit över denna förbannade bok att den har varit så opedagogisk att det är skamligt ändrades allt på en mening, jag förstod med en gång! Fatta, ubiquitin är snubben som leker gud och proteasome är stackaren som måste utföra skiten! Jag visste dock inte att det fanns himmel och helvete inuti vår kropp, men det fanns det visst. Det är väl positivt för dem som oroar sig över vad som ska hända när man dör, jag har svaret: Du åker inte en jävla stanns, du stannar där du är. Ingen pärlaport, bara gallsalter och fosfolipider!

Den eviga frågan om vart himmel/helvete finns: Check
Nu ska jag nog ta tag i meningen med livet också;)

Snart bär det av till stallet. Det regnar och jag kom precis ihåg hur mycket regna kan påverka ens humör. Vet inte ens om jag har en regnjacka här. Men mina små solstrålar (kusiner) kommer till stallet för att titta/klappa på hästarna:) Jag tänkte ta ut rexina från hagen så att Vera får klappa på henne. Hugge och Funny får de nog bara kolla på ev ge någon godis eller så. Hästarna kommer att vara sååå mysiga idag, speciellt shettisarna, eftersom de inte har täcke. Mumma.

Nu ska jag läsa om hur Bohr-effekten funkar, can't wait...


Visst ser det lite ut som gud/djävulen... Skägget där ja, å så näsan.


Peace!

Hingstvisningen på Tullstorp

Tjena!

Idag mår jag lite halv dåligt... Känner mig lite febrig och förkyld, hoppas att det går över tills imorgon. Dagen har inte bjudit på några större överaskningar, utan flytit på ganska stabilt. Dock har jag fått alldeles för lite gjort... Hujeda mig, hur ska det gå?

Hugge och jag red lite dressyr på banan. Han var fin och skötte sig bra. Jag var lite disträ så jag kan väl säga att passet inte var det mest givande jag någon gång ridit:p blev mest att lulla runt lite på spåret, en volt ibland, kanske en öppna längs långsidan om man har tur:P Hahah med andra ord INGEN struktur. Jag måste verkligen bli bättre på att planera min träning, typ; Vad ska jag träna på idag? Vilka övningar ska jag rida? Just nu känns det som jag bara kör på. Ibland blir det att man tränar på för lite och ibland för mycket eller på fel saker. STRUKTUR är typ veckans ord eller ngt:P

Nu sitter jag bänkad (soffad?) framför datorn och tittar på Tullstorps hingstvisning. Det är så himla roligt att titta på hingstarna och sucka över hur det skulle vara att ha en SÅDAN häst;) Gillar också Jan starkt, tycker att han är en duktig ryttare och en bra hästmänniska, det är ju inte hos alla de går hand i hand tyvärr... Det roliga är ju att Hugges pappa, Saigon 1034 har kommit tillbaka som avelshingst och det ska bli sååå kul att se honom in action;)

Peace!

Upsatsen om en ko!

HAHHAHAHA tack Malin för tipset!

Jag dör seriöst!

Titta och begrundas över ungdomens kunskap i dagens samhälle;)




peace


Daybreakers

Tjena!

Sitter hemma och ugglar... Borde egentligen plugga, men jag känner mig lite halvsjuk så det får vänta ett par, 78 timmar iaf:P Jag är lite besviken eftersom jag skulle ha varit på "dressyrmöte" nu. Men har man inget körkort och tågen går väldigt dumt, så tar man sig inte till Borgunda, som mötet skulle hållas i... Väntar med spänning på uppdatering från mötet iaf om man eventuellt får en plats i laget (Division 2, dressyrallsvenskan), bara någon gång sådär. Hugge och jag måste ju faktiskt åka ut och och visa upp våra fina cirkuskonster snart;)

Ingen ridning idag, tack vare att Hugge (dumbass) har tappat en sko... Hoppas att schyssta Martin kan slå på en ny:) Han är ju kung på sånt!

Har precis kollat på filmen daybreakers och den handlar om att världen har tagits över av vampyrer och människorna håller på att bli utrotade. Huvudpersonen är en vampyr-doktor som försöker komma på ett substitut till människoblod så att både människor och vampyrer kan överleva. Människorna använder de som "boskap" typ och "skördar" blod ifrån, men blodtillgången kan inte leva upp till förfrågan och de annars väldigt civiliserade och människolika vampyrerna börjar förvandlas till monster då de inte får ngt blod. Hur ska det, hur ska det gå?! Kan avslöja att han träffar några människor och att de hjälps åt för att återuppliva männskligheten.

Jag tycker faktiskit denna filmen var riktigt bra, svårt att göra en nytänkande vampyrrulle, men de har lyckats få in flera nya idéer. Vissa skådespelare var väl sådär, men de flesta var bra! Dock var den ju inte alls lika cool och revolutionerande som låt den rätta komma in! SEVÄRD;)

Nu ska jag väl se på en ny film eller ngt;)



peace!

ich tu dir weh!

hej!

Snackade precis med Jossan och Mala:) GUUUD vad den ungen är söt alltså! Mitt hjärta smälter.

Jag ligger i min säng och lyssnar igenom Rammsteins nya album "Liebe is für alle da" och jag bara måste säga att jag ÄLSKAR dem! Fan vilken underbar musik de gör och sen får man ju inte glömma bort texterna;) Bara de kan skriva om sådana skruvade saker. Är man uppvuxen med Rammstein kommer man att älska dem för evigt. De låtarna jag fastnade för först var: "Pussy","Ich tu dir weh", "mehr" och "Donaukinder" men alla andra äger de också! Tycker att det så kul att så många olika människor i olika åldrar lyssnar på dem, det bevisar bara hur bra de verkligen är!

Ett smakprov från skivan:




Peace!

Ge mig en kamera!

Tjena!

Efter ett mycket lyckat årsmöte och MYCKET god mat kände jag mig faktiskt ganska trött och typ redo för att lägga mig i soffan och slappa järnet... Men nej, som hästmänniska är detta aldrig möjligt. Det bar av till Hugge med endast en kort mellanlandning hemma.

Väl ute i stallet höll Martin på och fixa (eller snarare riva) taket över gödselstacken som ramlat in och Virre mockade lösdriften till shettisarna. Så duktiga var de, jag å andra sidan gjorde inte ett skit (orkade helt enkelt inte). jag mockade, fixade maten och red min häst, that's it. Nästa gång får jag hjälpa dem lite extra mycket.

Jag och Hugge tränade dressyr på banan idag, hade trott att han skulle vara lite "wild and crazy" som han var i går, men icke. Hästen gick klockrent idag, kändes verkligen superfin! Han var sådär lagom på hugget idag och allt klaffade. Tror inte han fattade fel galopp en enda gång:D Fina och lugna fattningar var de också;) Jag är också mäkta imponerad över att han kunde galoppera igenom vattenpölen som fanns på ena kortsidan utan att få snéspel en enda gång! Fälttävlan nästa?! *never*

Nu sitter jag hemma och spelar lite CoD:4 och väntar på att malin ska ringa. Jag ska försöka skriva klart min labrapport, men vet inte om jag pallar idag, är svintrött. Det enda jag är säker på att här blir det inget melodifestivaltittande iaf! BLÄ! Må den bästa av de riktigt urusla vinna och må detta vara den SISTA gången skiten sänds? Hörre ni, sluta när ni har flaggan i topp! Sorry, det hade ni typ på... ÅTTIOTALET!!!


Nostalgi-trip

Peace!

let me se you stripped

tjenamors!

Sitter här i soffan och FÖRSÖKER plugga, det går väl sådär... Har kommit igenom ett par kapitel, men kommer inte ihåg dem ngt vidare. Denna kursen kommer att gå SÅÅ bra... Eller inte. Samtidigt sitter jag och kollar på ANTM 9 (kanske därför jag inte kan koncentrera mig:P) och jag bara älskar Heathers utseende! Hon är typ den vackraste som någonsin varit med i det programmet!

Dagen började tidigt med en promenad på 40 min ut till stallet kl halv 7... Hade nämligen morgonfodringen. Hugge mådde bra och var lite extra kelsjuk:P Ridningen gick väl sådär;) Funny hade världens damp-ryck i hagen så det tyckte hugge var roligt att kolla på. Sen kom även Veronika och Svante upp i paddocken och eftersom svante hoppade runt som en vilde blev hugge en ANING okoncentrerad:P hahah det gick verkligen inte bra idag! Galoppen gick super, men det var också den enda gångarten som fungerade:P Bättre lycka nästa gång, I guess

Ikväll blir det officiell slapparkväll och jag har som mål att växa fast i soffan. Jag berättar hur det har gått imorgon;)

Imorgon är det årsmöte för skaraborgs fältrittsklubb som gäller och vi får väl se hur det går;)

Nu ska jag på toa, hejdå

Peace 

Rävkadaver och krumspång

Hej!

Nu sitter jag här i min svarta, sjukt osköna, skinnsoffa och funderar på att gå och lägga mig... Men jag måste nog plugga lite till. Satt och läste kapitlet om kolhydrater för en stund sedan, just nu tror jag att jag tappade hjärnan någonstans på väg hem från stallet:P Usch vad svårt det är, man blir alldeles vimsig. Men, men det är bara att kämpa på och ha självdiciplin från en annan värld...

Skolan var helt ok idag, vi hade föreläsning om fettsyrametabolismen plus det som var kvar av glykogenmetabolismen, kändes som jag fattade allt, men det kan ha varit eftersom han inte hann gå in så djupt på ngt:P

Hugin och jag bestämde oss (jag) för att rida ett dressyrpass på banan idag. Han kändes väldigt fin idag (som han gjort den senaste tiden) men av någon anledning var han helt CRAZY!:P Det började bra i skritt och trav, men när vi skulle börja galoppera blev han så super glad/laddad att han började hoppa runt som en liten boll. hahah vad gullig han var även om jag fick ryta till lite för att berätta att matte helst inte vill missa labben imorgon för att hugge har satt henne i rullstol. Jag lät han rulla på en stund i galopp och efter det blev det mycket bättre, galoppfattningarna blev fattningar istället för rejser-"fattningar":P, halt-hopp-galopp brukar jag kalla dem:p Han frusade som en galning och var allmänt hingstig, så det kan ju faktiskt vara så att även lilla Hugge-mugge känner av våren??! Glad var han iaf, men det kan ju kanske också bero på att han har hittat lite extra goda grenar i hagen eller kanske att han dödat/styckat en räv??

Räv? Va? undrar ni säkert, men det var på så vis att Virre hittade en död räv i vår hage idag, den var typ as skabbig, i flera delar och hade säkert legat där ett bra tag. Vi gissar på att den legat där rätt länge (under snön) och nu har ngt annat djur (förhoppningsvis inte våra hästar) grävt fram den. Räven hette Röv och är nu begraven, R.I.P.

Näh, nu orkar jag inte skriva mer även om jag hade velat:P

Godnatt och fred!

myskväll

tjena!

Kom precis hem från Hannis efter att ha haft en myskväll i sann kissan och hannis anda. Vi hade det super nice och kollade på den inte lika najsa melodifestivalen;P hahha vilka skitlåtar!

Efter att ha käkat lite gott kollade vi på bröllopsfotografen, fan vad bra den var! Den hade allt; kärlek, skratt och allvar! Jag tror även att jag blivit lite kär i Björn Starrin som spelar Robin i filmen! Han är ju bara sååå underbar att man smälter! Sen gör han ju alla sina roller superbra, speciellt som Pölsa i Smala Sussie.

Dagen har annars varit ganska ok, har dock inte alls fått ngt gjort, så det blir att köra dunder diciplinerat imorgon istället:P Hugge var iaf glad idag, ridningen gick super. Vi tränade lite på banan, blev mest tempoväxlingar och övergångar. Galoppfattningarna blir bättre och bättre, även om de inte sitter riktigt än så är det stor skillnad från innan.

Nu ska jag (gamla kärringen) gå och lägga sig innan jag dör!


Coola killen;)

peace!

sveriges värsta bilförare och tandläkaren

Tjena!

Kom precis hem från tandläkaren. Jag har typ legat hela natten och varit nervös, för jag gillar verkligen inte tandläkaren (att gå dit alltså:P). Jag kan inte fatta varför, för varje gång jag är där är det inte så farligt och efteråt är man hur glad som helst. Idag gick det jätte bra, allt var bra förutom att jag fick lite skäll eftersom jag slarvar med tandtråd... (som vanligt). Tandhygenisten var jätte trevlig och duktig, det var verkligen inte ens obehagligt idag! Tecknade även en försäkring så jag slipper betala massa när jag ska på undersökning! bara typ 40:-/månad! BRA!

Satt och kollade på sveriges värsta bilförare igår och jag bara älskar det programmet! HAHAHA, jag satt och garvade som bara den i min ensamhet och de roligaste måste ju vara dom från typ dalarna, eller rättare sagt co-drivern! Man förstod inte ett skit av vad han sa och det var bara sååå underbart!

STÅNA!= Stanna
VONT: Ont

Nu ska jag börja plugga lite biokemi och bara njuta av det underbara vädret!

peace

Alice in wonderland

hej hej!

Jag kom precis hem från stan där jag och mamma kollade på alice i underlandet! Som ni kanske vet så är Tim Burton min favorit regissör så denna filmen har jag längtat efter läääänge:) Den var verkligen skitbra! Helt underbara karaktärer och det var liksom lite mer allvar än vad man är van vid (den tecknade:P)! bara älskade Johnny depp i roller som "The hatter"<3

Verkligen ett måste att se!


peace

RSS 2.0